De kwaliteitseisen in de kinderopvang en het toezicht daarop moeten op de schop, vindt minister Asscher. In een Kamerbrief legt hij uit hoe hij dat wil realiseren. Er is onder andere veel aandacht voor het verhogen van de kwaliteit op de babygroep en coaching on the job voor pm'ers. Dit alles moet in 2017 in gaan.

Coaching door pedagoog

Asscher wil dat er meer geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van beroepskrachten. Kinderopvanginstellingen moeten wat hem betreft een opleidingsplan voor hun medewerkers hebben. Zowel op het kinderdagverblijf als op de bso moeten hbo-geschoolde pedagogen worden ingezet voor het coachen van pm'ers en voor de beleidsvorming. Ook in de ontwikkeling van kinderen moet worden geïnvesteerd. De ontwikkeling van kinderen op het kinderdagverblijf moet structureel worden gevolgd.

Kits Oonlie juicht dit voorstel toe! De pedagogisch adviseur Marijke en pedagogisch werkbegeleider Malou zijn al jaren bezig met het coachen on the job op de groepen. "In de praktijk kun je gericht de medewerkers coachen en direct effect zien van grote en kleine veranderingen! Niet alleen de ontwikkeling en de benadering naar kinderen toe maar ook de praktische zaken zoals het plannen en uitvoeren van een activiteit wordt samen met de medewerkers besproken. Kortom, alle zaken die zich gedurende de dag voordoen komen aan bod.

Kits Oonlie is jaren geleden al begonnen met zichzelf hogere eisen op te leggen wat betreft de opvang op de babygroep. Onder andere door de overstap te maken naar het VVE programma Uk en Puk en Boekstart. De medewerkers zijn nu niet alleen bezig met de verzorging maar ook met de ontwikkeling van de baby's" vertelt Marijke.

Doorzoek deze website

Virtuele tour Kits Oonlie

Volg de virtuele tour van Kits Oonlie

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

 

Kits Oonlie BV | Centrale Administratie | De Hoefsmid 9 | 1851 PZ Heiloo | T. 072 5323576 | E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | I. http://www.kits-oonlie.nl
Op alle leveringen en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de K.v.K. te Alkmaar

Kits Oonlie is in het bezit van het HKZ keurmerk

Like Kits-Oonlie