Per 1 januari 2005 zijn kinderopvang organisaties verplicht gesteld voor het opstellen van een oudercommissie. Om te komen tot een landelijk inzichtelijk beleid op dit terrein is in de wet vastgelegd aan welke normen zo'n commissie moet voldoen. Door de verschillende belangenorganisaties in de kinderopvang zijn daarom voorbeeld reglementen ontwikkeld, waarmee de praktijk uit de voeten kan. Ook Kits Oonlie maakt gebruik van een dergelijk reglement.

Binnen Kits Oonlie is een oudercommissie actief genaamd “Ouders Oonlie”

Ouders Oonlie bestaat uit locale commissies (per vestiging) en een centrale commissie (organisatiebreed).

Voor de BSO's, KDV Boekenstein, Plan Oost en de Peuteropvang Noord en Zuid zijn wij dringend op zoek naar nieuwe leden!

Ouders Oonlie iets voor u?
Ouders Oonlie houdt zich bezig met een diversiteit aan taken, die kunnen variëren van inhoudelijk meedenken over het beleid tot de uitvoering van feesten en activiteiten. Ouders Oonlie houdt zich niet bezig met individuele kinderen maar met het totaal van de vestiging/organisatie.De oudercommissie is altijd op zoek naar nieuwe leden. De samenstelling is dusdanig dat het stokje continue kan worden doorgegeven; de ervaren leden werken de nieuwe leden in. Meldt u aan als lid en help het verschil te maken!

Wanneer neemt u contact met ons op?
Indien u een klacht heeft, neem dan contact op met Kits Oonlie. Bent u van mening dat het een algemene klacht of opmerking is, dan kunt u ook bij Ouders Oonlie terecht. Wij kunnen u van advies dienen.

Hoe vaak komt Ouders Oonlie bijeen?
Ouders Oonlie komt 1 keer per kwartaal bijeen en bespreekt aan de hand van een vastgestelde agenda de feedback en ingekomen stukken van zowel ouders als Kits Oonlie. Indien nodig komen wij tussentijds bijeen. Daarnaast is er een intensief email contact tussen de leden van Ouders Oonlie, Kits Oonlie en de ouders, waarbij diverse informatie wordt gedeeld.

Wat bespreekt Ouders Oonlie met Kits Oonlie?
Ouders Oonlie heeft als hoofdtaak  de belangen van de kinderen en de ouders te behartigen, de ouders te vertegenwoordigen en Kits Oonlie te adviseren ten aanzien van kwaliteit. Ouders Oonlie gaat niet over de bedrijfsvoering van Kits Oonlie maar brengt wel advies uit over beleidsthema's en verwoord daarnaast opmerkingen en klachten naar Kits Oonlie. Steeds met als hoofddoel de opvangkwaliteit continue te verbeteren. Het advies van Ouders Oonlie aan Kits Oonlie is vrijblijvend. Kits Oonlie hecht veel waarde aan het oordeel en advies van Ouders Oonlie. Thema's die onder andere worden besproken zijn: veiligheid, gezondheid en hygiene, beleid m.b.t. aanschaf van speelgoed, inrichten buitenspeelplaats, pedagogisch beleid, protocollen etc.

 

 

Doorzoek deze website

Virtuele tour Kits Oonlie

Volg de virtuele tour van Kits Oonlie

 

 

Kits Oonlie BV | Centrale Administratie | De Hoefsmid 9 | 1851 PZ Heiloo | T. 072 5323576 | E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | I. http://www.kits-oonlie.nl
Op alle leveringen en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de K.v.K. te Alkmaar

Kits Oonlie is in het bezit van het HKZ keurmerk

Like Kits-Oonlie