Extra aandacht voor kinderen met vitamine D-gebrek

Buitenspelen heeft twee grote voordelen: kinderen zijn lekker in beweging en ze krijgen de kans om vitamine D aan te maken. En dat laatste is belangrijk, want bijna één op de drie kinderen heeft te weinig vitamine D. Bij kinderen van niet-westerse afkomst gaat het zelfs om meer dan de helft.

Naar buiten
Wanneer de huid voldoende zonlicht krijgt, bijvoorbeeld door verschillende buitenactiviteiten, kan het lichaam zelf vitamine D aanmaken. Heel belangrijk dus. Kits Oonlie heeft in haar pedagogisch beleid omschreven dat wij op de kinderdagverblijven bij voorkeur 2 keer per dag naar buiten gaan en op de peuteropvang 1 keer per ochtend. Ook op de TSO en BSO stimuleren wij de kinderen om lekker buiten te spleen en organiseren wij geregeld leuke buitenactiviteiten!

Ontwikkeling
Vitamine D helpt bij de ontwikkeling van het afweersysteem en sterke botten en tanden. Mogelijk verkleint het de kans op astma en allergieën. In Nederland adviseert de Gezondheidsraad om kinderen tot 4 jaar dagelijks 10 microgram extra vitamine D te geven en dit ook na vier jaar te blijven doen bij kinderen met een donkere huid of onvoldoende blootstelling aan zonlicht.

Doorzoek deze website

Virtuele tour Kits Oonlie

Volg de virtuele tour van Kits Oonlie

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

 

 

Kits Oonlie BV | Centrale Administratie | De Hoefsmid 9 | 1851 PZ Heiloo | T. 072 5323576 | E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | I. http://www.kits-oonlie.nl
Op alle leveringen en diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing zoals gedeponeerd bij de K.v.K. te Alkmaar

Kits Oonlie is in het bezit van het HKZ keurmerk

Like Kits-Oonlie