Music Meeting 2015 in het teken van Willibrordus

Zondag 19 april 2015 om 14.00 uur en 16.00 uur in de Willibrorduskapel

Omdat in 2015 het 75-jarig bestaan wordt gevierd van de GGZ-kapel, tegenwoordig de Cultuurkoepel geheten, lijkt het ons leuk aansluiting te zoeken bij het thema dat ook wordt herdacht: het is 1325 jaar geleden dat Willibrordus vanuit Ierland naar ons land kwam om de Friezen te kerstenen.

Artistiek leider Teunis van der Zwart: “Het is het jaar 690. Ternauwernood ontsnapt aan de golven van de Noordzee en in de verlatenheid van de Hollandse kust wordt Willibrordus bezocht door de duivel. Hij krijgt waanvoorstellingen die verdacht sterk lijken op hedendaagse verhalen van patiënten van de GGZ.”

De muziek voor “Willibrordus” zal worden gecomponeerd door Thijs Dapper, ook een Heilooër. Hij zal nauw samenwerken met Teunis.

Terwijl vaders, moeders, opa’s en oma’s genieten van “Expeditie Willibrordus” in de Cultuurkoepel kunnen (klein)kinderen zich onder meer vermaken op het springkussen, zich laten schminken en kleurplaten kleuren op het grasveld voor de Cultuurkoepel. Dit gebeurt onder continu toezicht van medewerkers van Kinderopvang Kits Oonlie.